Ko jau ko, bet steikų paskutiniu metu valgom belenkaip dažnai... išmoko mano vyras juos tobulai gaminti 😁
Nu tai reikia vėl įkelti kokį receptą (steikų storius keliu tai dažnai), nes paskutinį kartą įkeliau tik prieš kelis metus...
Nu tai reikia vėl įkelti kokį receptą (steikų storius keliu tai dažnai), nes paskutinį kartą įkeliau tik prieš kelis metus...
Paprastai valgom tik steiką su kokiomis žolėmis ar daržovėmis, bet šį kartą toks sotesnis variantas 😀
Reikės:
350-400 g brandinto jautienos antrekoto,
rozmarino šakelių,
česnako,
alyvų aliejaus,
sviesto,
druskos,
piure:
1 batato,
1 pastarnoko,
3 bulvių,
sviesto,
alyvų aliejaus,
parmigiano,
salotoms:
kopūsto,
morkos,
balto ridiko,
obuolio,
agurko,
petražolių,
krapų,
alyvų aliejaus,
obuolių acto,
citrinos.
Salotoms tiesiog šiaudeliais supjaustome visas daržoves, dedame žalumynus ir šlakstome citrinos sulčių, acto, aliejaus.
Piure išverdame daržoves ir sutriname su sviestu, šlakstome aliejaus ir pabaigoje suberiame tarkuotą parmigiano.
Steiką, kaip visada, kepame ant aliejaus su rozmarino šakele minimaliai po 3 min iš abiejų pusių, kepimo pusiaukelėje dedame sviesto, sudedame česnako skilteles ir likusio kepimo metu steiką nuolat laistome aliejaus-sviesto mišiniu, jeigu riekia dar apverčiame, maksimum kepame viso 6-8 min, priklausomai nuo steiko storio.
Iškepus duodame pailsėti šiltai keletą minučių, tada supjaustome ir...
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą