Pavadinimas skamba paprastai, gal netgi nuobodžiai, tačiau šios salotos tikrai verto grieko ar ilgesnio pagaminimo laiko... nu labai labai geros!
Reikės:
vištos šlaunelių mėsos (6 gab.),
pak choi salotų,
2-3 morkų,
1/4 puodelio jasmine ryžių,
1 nedidelio mėlynojo svogūno,
laiškinių svogūnų,
4 agurkų,
kuokšto mėtų,
kuokšto kalendrų,
kuokšto petražolių,
keleto čili griežinėlių,
marinatui:
1,5 š. austrių padažo,
1,5 š. hoisin padažo,
6 skiltelių česnako,
gabalėlio imbiero,
grūstų juodųjų pipirų,
padažui:
4 š. žuvies padažo,
3 a. š. medaus,
1 š. tamarindų koncentrato,
2 laimų sulčių.
Vištą pamarinuojame (maišelyje) sumaišius nurodytus marinato ingredientus minimum 40 minučių arba per naktį.
Padažo ingredientus sumaišome.
Ryžius pakepiname sausoje keptuvėje vidutinėje kaitroje 12-14 min kol apskrunda ir paruduoja, tada supilame į grūstuvę ir sugrūdame iki cukraus smulkumo.
Marinuotus vištienos gabalėlius pakepiname keptuvėje po 4-5 min kiekvieną pusę, iškepus truputį pasmulkiname.
Į dubenį dedame keletą paplėšytų pak choi lapų, smulkintą svogūną, stambiai pjaustytus agurkus, šiaudeliais pjaustytas morkas, smulkintus žalumynus, vištos gabalėlius, čili griežinėlius, ryžių "miltus", pilame padažą, viską išmaišome ir dedame į lėkštes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą