2020 m. sausio 4 d., šeštadienis

antis su azijos prieskoniu

Antis antis antis... niekada man anties nebus per daug :)

Reikės:
anties krūtinėlės,
dūminės druskos,
grūstų pipirų,
figų padažo,

šalia:
1 puodelio basmati ryžių,
morkos,
cukinijos (nebūtinai),
imbiero,
česnako,

*agurko,
*ridikėlių,
*kalendros,
*sojos padažo.


Pirmiausiai išverdame ryžius pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens apie 12 minučių nuo užvirimo nemaišydami ir neatidengdami.
Keptuvėje pakepiname susmulkintą morką, jeigu naudosime, vėliau dedame cukiniją, dedame smulkinto česnako ir imbiero, viską sumaišome su išvirtais ryžiais.
Anties krūtinėlę apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min (pirmiausiai kepame oda į apačią), paskui šauname 10 min į orkaitę (vidus turi likti rausvas!).
Ant iškeptos anties beriame dūminės druskos, pipirų, šlakstome figų padažo ir leidžiame pailsėti keletą minučių.
Daržoves susmulkiname, suguldome lėkštėje, pašlakstome sojos padažu.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą