2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

chilli con carne

Chilli con carne gaminam jau labai daug metų ir labai įvairiai. Senas geras aštrus troškinys puikiai "sueina" šaltais žiemos vakarais. Beje, mano čili troškinys yra labiau panašus į tirštą čili sriubą (man  patinka kai yra "du viename" - ir sriuba, ir patiekalas). Taigi, mūsų čiliui šį kartą

reikės:
800 g maltos jautienos (liesos),
2 svogūnų,
2 morkų,   
1 paprikos,
3 saliero stiebų,
1 česnako galvos,
keleto lauro lapų,
1 š. malto kumino,
1 š. maltos kalendros,
1 š. paprikos miltelių,
1 čili pipiro,
1 stiklinė tamsaus alaus (arba pusė raudono vyno),
2 š. pomidorų pastos,
2 nedidelių skardinių  konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 nedidelės skardinės konservuotų pupelių,
2 š. tamsios kakavos (be cukraus),
pipirų,
druskos,
aliejaus,
saujos šviežios kalendros.



Ant aliejaus apkepiname maltą jautieną su sutrintu česnaku, lauro lapais ir dalimi prieskonių: kumino, kalendros ir paprikos miltelių, kol mėsa paruduoja.
Inde storu dugnu pakepiname smulkintą svogūną, salierą, morką, papriką.
Į daržoves sudedame apkeptą jautieną, dedame čili pipirą, likusius: kuminą, kalendrą, paprikos miltelius.
Šliūkšteliame stiklinę alaus ir paverdame ant stiprios ugnies, kad nugaruotų alkoholis.
Tada sudedame konservuotus pomidorus ir pastą, jeigu reikia įpilame vandens, dedame druskos ir pipirų, troškiname ant nedidelės ugnies minimum valandą.
Baigiant troškinti sudedame konservuotas pupeles ir pačioje pabaigoje – kakavą.
Viską maišome ir ragaujame – jei reikia dar dedame prieskonių.
Pateikiame su smulkintais šviežios kalendros lapeliais ir grietine.
Skanaus!

p.s. valgome su ciabatta arba galima vynioti į tortilla

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą