2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis

Šis mano pašteto receptas yra labai paprastas ir greitas. Galima gaminti su bet kokiomis kepenėlėmis, bet aš dažniausiai gaminu su kalakuto. Šį kartą kalakuto negavau, bet užtat gavau truputį ančiukų kepenėlių, o kadangi man jų per mažai, miksuosiu su vištienos (santykiu 1:3). Turėtų gautis visai neblogai. Taigi šį kartą mano paštetas bus toks:

reikės:
1 kg kepenėlių,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
100 g lašinukų (šį kartą naudojau tikrus kaimiškai parūkytus),
70-100 g sviesto,
keleto lauro lapų,
keleto šakelių čiobrelio,
tarkuoto muskato,
70 ml romo arba brendžio,
saujos džiovintų slyvų (kartais dedu spanguolių),
druskos,
grūstų pipirų,
alyvų aliejaus.


Pirmiausiai paruošiame kepenėles, kad nebūtų karčios, išimame visas sausgysles ir plėves, nuplauname ir nusausiname.
Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus ir sviesto pakepiname susmulkintus svogūnus, dedame česnakus, šiek tiek vėliau dedame ir gerai pačirškiname kubeliais supjaustytus lašinukus, o galiausiai likusį sviestą ir - kepenėles.
Sudėjus kepenėles kepame ant didelės ugnies apie 7-10 min, svarbiausia jų neperkepti! (turi būti vos vos rožinės)
Į kepenėles sudedame lauro lapus, čiobrelį ir muskatą, druską ir pipirus.
Pabaigoje šliūkšteliame romo arba brendžio (palaukiame minutėlę, kad nugaruotų alkoholis).
Viską sutriname blenderiu (turi gautis nesausa tepama masė, jeigu per sausa, galima įdėti sviesto).
Galiausiai sudedame smulkintas džiovintas slyvas (nupiltas verdančiu vandeniu) ir gautą paštetą sudedame į indelius.
Kai atvėsta, dedame į šaldytuvą.
Skanaus!

p.s. valgome tepdami ant naminės duonos ir pabarstant džiovintais keptais svogūnais
p.s. paštetą galima valgyti keletą dienų, o gal net ir visą savaitę



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą