2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

šparagų (smidrų) užkandis

Sakoma, kad šparagai (smidrai) yra puikus afrodiziakas. Nors jie auginami ir pas mus (Lietuvoje), tai yra gana gurmaniška daržovė. Nors daugeliui lietuvių tai nėra įprastas patiekalas ar garnyras, šparagus paruošti yra super paprasta: tiesiog juos nuplauname ir nulaužiame (nupjauname) sumedėjusį galiuką. Svarbu neperkepti, nepervirti ir nepaskandinti sunkiais padažais, užtenka tik šlakelio gero aliejaus.

Šį kartą mūsų smidrams reikės:
nedidelio ryšulėlio šparagų,
šlakelio šalto spaudimo nerafinuoto ypač gryno alyvų aliejaus,
šaukštas sviesto,
5 skiltelės česnako,
druskos,
1/4 citrinos,
tarkuoto kietojo sūrio (parmigiano),
grūstų juodųjų pipirų,
sauja rukolos (nebūtinai).

Keptuvėje ant aliejaus ir sviesto apie 1 min pakepame sutraiškytą česnaką, tada sudedame šparagus.
Kepame 4 min pavartant, kad būtų dar maloniai traškūs.
Dedame į lėkštę su visu kvapniu keptuvės turiniu (aliejumi ir česnakais).
Pabarstome druska, užspaudžiame citrinos, užtarkuojame kietojo sūrio (parmigiano), užsukame grūstų juodųjų pipirų, galima uždėti saują rukolos.
Baisiai paprastas ir gardus patiekalas - tiek šiltas, tiek šaltas.
Skanaus!



Kitam neblogesniam (nefotogeniškam) variantui reikės:
nedidelio ryšulėlio šparagų,
šlakelio šalto spaudimo nerafinuoto ypač gryno alyvų aliejaus,
šaukštas sviesto,
tarkuoto kietojo sūrio (parmigiano),
grūstų juodųjų pipirų,
svogūnų laiškų,

padažui:
4-5 ančiuviai,
1 skiltelė česnako,
keletas rozmarino šakelių.

Keptuvėje ant aliejaus ir sviesto apie 4 min pakepame šparagus, išimame ir sudedame į lėkštę.
Trumpai apkepiname susmulkintus svogūnų laiškus.
Padažą pagaminame greitai: grūstuvėje sugrūdame ančiuvius, česnaką ir rozmariną, įpilame šlakelį kvapiojo aliejaus.
Šparagus užpilame padažu, sudedame apkeptus svogūnų laiškus, užtarkuojame kietojo sūrio (parmigiano), užsukame grūstų juodųjų pipirų.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą