2018 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

meksikietiškai įdarytos paprikos

Labai seniai gamintas patiekalas, tiksliau pati idėja - įdaryta paprika, tik vis kitaip.
Meksika pas mus vis dar ant bangos, tad šiandien

reikės:
6 vidutinio dydžio paprikų,
800 g maltos jautienos per pusę su kiauliena,
2 morkų,
1 svogūno,
6 skiltelių česnako,
150 g koncervuotų kukurūzų,
1 čili pipiro (pagal aštrumą),
nachos traškučių,
džiovintos kalendros miltelių,
kumino,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus,
svogūnų laiškų,
šviežios kalendros,

* minkšto sūrio,

padažui:
jogurto,
agurko,
pusės laimo,
šlakelio alyvų aliejus,
svogūnų laiškų,
šviežios kalendros.


Paprikas kartu su koteliu pjauname per pusę, išimame sėklas ir baltą membraną, padarome vietos įdarui, suguldome į aliejumi pateptą skardą.
Maltą mėsą sumaišome su smulkintais svogūnais, česnakais, tarkuotomis morkomis, kukurūzais, smulkintu čili pipiru, prieskoniais ir didesne dalimi susmulkintų iki trupinių nachos traškučių.
Šį įdarą sumaišome rankomis ir krauname į paruoštas paprikas suspaudžiant ir suformuojant nedidelį kalnelį, šauname į orkaitę ir kepame 190oC apie 30 min. 

Kol kepa greit sumaišome padažą iš jogurto, nulupto ir sutarkuoto agurko, išspaustų laimo sulčių, aliejaus ir smulkintų žalumynų.
Po pusvalandžio paprikas ištraukiame iš orkaitės, pabarstome likusiais nachos traškučiais, dedame juostelę sūrio ir dar kepame 10-15 min kol sūris apskrus.
Iškepus barstome šviežia kalendra ir svogūnų laiškais.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą