2015 m. spalio 4 d., sekmadienis

žuvienė su rudeninėmis daržovėmis

Tradicinė ir skaniausia žuvienė yra gaminama ant laužo, į ją baigiant virti pilama šlakelis degtinės, o pabaigoje trumpam įkišama ir apanglėjusi malka... Sakoma, kad ant viryklės galima išvirti tik sriubą su žuvim, o ne žuvienę :) Tai čia bus visai kitaip, mes gaminsime paprastą ir truputį "paturbintą" žuvies sriubą su sezoninėmis (kadangi dabar ruduo) daržovėmis, tiesa, jų dėsime po truputį, labai nedaug, nes žuvienė turi netiršta ir skaidri (ir būtinai be grietinės!). Taigi, reikės:

sultiniui:
žuvies (kaulų),
česnako skiltelės,
lauro lapų,
pipirų grūdelių,
druskos,

sriubai:
svogūno,
saliero stiebo,
bulvės,
morkos,
citrinos,
petražolių,

nebūtinai:
moliūgo,
cukinijos,
pomidoro.

Pirmiausiai išverdame žuvies sultinį.
Nors skaičiau, kad sultiniui reikia vengti riebių žuvų, bet aš kaip tik turiu poros lašišų kaulus, likusius išpjovus žuvies file.
Taigi į puodą dedame dviejų lašišų galvas (be akių ir žiaunų, kad sultinys neapkarstų), kaulus, pelekus ir keletą mažų žuvyčių (nelabai tinkamų kitaip valgyti).
Į sultinį iškarto dedame druskos, pipirų grūdelių, česnako, lauro lapų ir verdame apie 30 min.
Viską nukošiame, kad sultinys būtų skaidrus, o gražesnius lašišos gabaliukus sudėsime atgal į sriubą.

Į nukoštą sultinį dedame smulkintą svogūną, saliero kotą, bulvę, morką, o šį kartą dar po truputį sezoninių daržovių: moliūgo, cukinijos ir blanširuotą pomidorą.
Viską verdame keliolika minučių, kol daržovės suminkštėja bet neperverda.

Pabaigoje spaudžiame citriną ir dedame smulkintų petražolių.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą