2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

vienuolių košė

Labai gardi, bet ilgiau gaminama košė, kuri labai tinka vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Taigi, mums reikės:

stiklinės perlinių kruopų,
stiklinės grikių kruopų,
stiklinės ryžių,
2 svogūnų,
saliero stiebo,
2-3 morkų,
daržovių sultinio,
aliejaus,
sviesto,
druskos,
džiovintų grybų (nebūtinai).


Perlines kruopas užmerkiame iš vakaro (arba bent jau valandai), kitas - tik nuplauname.
Smulkintus svogūnus su morkomis pakepiname keptuvėje ant aliejaus ir sviesto.
Kepimo indą ištepame aliejumi ir visus produktus sluoksniuojame: dedame dalį perlinių kruopų, dalį daržovių, po to vėl kruopas, daržoves... kol sudedame visus produktus.
Jei naudojame džiovintus grybus (jei tik turiu - būtinai dedu - duoda nuostabaus aromato), juos užplikome verdančiu vandeniu ir truputį pamirkome, paskui supjaustome ir taip pat dedame tarp sluoksnių, o likusį sultinį nukošiame ir panaudojame kaip sultinį.
Taigi, viską sudėjus, užpilame sultiniu, kad gerokai apsemtų kruopas ir šauname į 200oC orkaitę gerai valandai (bet jeigu turime laiko, geriausia šutinti žemesnėje 150-160oC temperatūroje apie porą valandų).
Skanaus!

p.s. šį kartą dar padariau "padažą" - pačirškinau ant sviesto šviežių grybų ir sudėjau ant viršaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą