Kiekvienas, kam patinka kepti pyragus, turbūt yra išbandęs šio pyrago receptą. Aš jį esu kepusi labai daug kartų, ir šiandien ne išimtis. Taigi pačiam paprasčiausiam ir populiariausiam obuolių pyragui reikės:
rūgštesnių obuolių (tiek kiek tilps į formą),
stiklinės miltų,
stiklinės manų kruopų,
pusės stiklinės cukraus,
200 g. šalto sviesto
saujos rūgščių uogų (nebūtinai),
plytelės šokolado (nebūtinai).
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Birius produktus sumaišome.
Į silikoninę kepimo formą dedame pusę obuolių, pusę birių produktų masės ir pusę pakelio sviesto supjaustyto plonomis riekelėmis (prieš tai jį atšaldau šaldymo kameroje) .
Sviestą išdėlioju labai atsakingai, kad gražiai ir beveik be tarpų uždengtų obuolius.
Po to tokiu pat eiliškumu dedame antrąjį sluoksnį.
Pyragą šauname į 200oC orkaitę ir kepame beveik valandą, kol viršus gražiai apskrunda.
Skanaus!
p.s. ant formos dugno beveik visada dedu kokių nors rūgščių (šviežių arba šaldytų) uogų, pvz. juodųjų serbentų, o formą iškepus išverčiu, tuomet pyrago viršus būna mėlynai raudonas.
p.p.s. nors skaniausia dar karštą pyragą valgyti su ledais, bet šį kartą jį papuošiau ištirpinto šokolado glajumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą