2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

paprasčiausias obuolių pyragas

Kiekvienas, kam patinka kepti pyragus, turbūt yra išbandęs šio pyrago receptą. Aš jį esu kepusi labai daug kartų, ir šiandien ne išimtis. Taigi pačiam paprasčiausiam ir populiariausiam obuolių pyragui reikės:

rūgštesnių obuolių (tiek kiek tilps į formą),
stiklinės miltų,
stiklinės manų kruopų,
pusės stiklinės cukraus,
200 g. šalto sviesto
saujos rūgščių uogų (nebūtinai),
plytelės šokolado (nebūtinai).


Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Birius produktus sumaišome.
Į silikoninę kepimo formą dedame pusę obuolių, pusę birių produktų masės ir pusę pakelio sviesto supjaustyto plonomis riekelėmis (prieš tai jį atšaldau šaldymo kameroje) .
Sviestą išdėlioju labai atsakingai, kad gražiai ir beveik be tarpų uždengtų obuolius. 
Po to tokiu pat eiliškumu dedame antrąjį sluoksnį.
Pyragą šauname į 200oC orkaitę ir kepame beveik valandą, kol viršus gražiai apskrunda.
Skanaus!


p.s. ant formos dugno beveik visada dedu kokių nors rūgščių (šviežių arba šaldytų) uogų, pvz. juodųjų serbentų, o formą iškepus išverčiu, tuomet pyrago viršus būna mėlynai raudonas.
p.p.s. nors skaniausia dar karštą pyragą valgyti su ledais, bet šį kartą jį papuošiau ištirpinto šokolado glajumi.

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą