Dar vienos lengvos salotos rudens vakarui.
Reikės:
špinatų,
rukolos,
moliūgo,
cukinijos,
serrano kumpio,
parmigiano sūrio,
moliūgui apkepti:
gabalėlio imbiero,
aliejaus ir sviesto kepimui,
džiovintos kalendros,
truputėlio cukraus,
druskos,
padažui:
išspausto laimo sulčių,
keleto skiltelių česnako (arba česnakinio acto padažo),
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
druskos,
grūstų pipirų,
saujos petražolių.
Pirmiausiai pasiruošiame moliūgą.
Keptuvėje ant sviesto ir šlakelio aliejaus lengvai pakepiname stambiais šiaudeliais supjaustytą moliūgą, tada beriame susmulkintą imbierą, druską, vos vos cukraus (nepersaldinti!) ir pabaigoje įberiame džiovintos kalendros.
Salotas ir daržoves sluoksniuojame į atskiras lėkštes: špinatai, rukola,
šiaudeliais supjaustyta cukinija, kepto moliūgo gabalėliai, serrano kumpis, pabaigoje barstome tarkuotą parmigiano.
Užpilame sumaišytus padažo ingredientus, beriame prieskonius ir petražoles.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą