Ir vėl salotos. Iš tikrųjų salotas galėčiau valgyti kasdien. Taigi, dar vienas superpaprastas salotų receptas.
reikės:
keleto burokėlių,
apelsino sulčių,
kuskuso kruopų,
saujos špinatų lapų,
fetos (arba minkšto ožkos sūrio),
žiupsnio kepintų saulėgrąžų branduolių (arba lazdyno riešutų),
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos,
grūstų pipirų.
Burokėlius vyniojame į foliją ir iškepame orkaitėje (galima ir išvirti, bet kepti bus nepalyginamai gardesni).
Išspaudžiame apelsino sultis, jei reikia dar įpilame ir vandens, užviriname ir užpilame ant kuskuso kruopų, kad šios išbrinktų.
Salotas būtinai darome į atskiras lėkštes, kad nereikėtų maišyti: dedame špinatus, kuskuso kruopas, plonai supjaustytus burokėlius, fetos sūrį, pabaigai - kepintas saulėgrąžas.
Viską užpilame alyvų aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą