Ir vėl gaminsiu be miltų (šimtąjį kartą parašysiu, kaip man labai patinka
kepiniai be miltų, tokie „visiškai sveiki“). Tiesa, šiame recepte nerasite ir
kiaušinių ar cukraus. O iš viso
reikės:
140 g avižinių dribsnių (10-12 šaukštų),
140 g migdolų miltų (susmulkintų migdolų),
250 g įvairių sėklų ir riešutų
140 g avižinių dribsnių (10-12 šaukštų),
140 g migdolų miltų (susmulkintų migdolų),
250 g įvairių sėklų ir riešutų
(dėjau: 2 š. saulėgrąžų, 5 š. sezamų, 2 š. linų sėmenų, 6 š. kokosų drožlių, 2 š. aguonų),
100 g medaus (3 šaukštų),
120 g sviesto,
žiupsnelio druskos.
100 g medaus (3 šaukštų),
120 g sviesto,
žiupsnelio druskos.
Visas sėklas, riešutus ir migdolų miltus
sumaišome (migdolų miltus gaminu pati - migdolus dalimis blenderiu susmulkinu iki rupių miltų).
Medų su sviestu išlydome ir supilame į sausą mišinį.
Gauname vos drėgną birią masę, iš kurios drėgnomis rankomis formuojame poros centimetrų dydžio rutuliukus.
Dedame į skardą ir šiek tiek suplojame su šakute.
Kepame 190oC laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Skanaus!
Medų su sviestu išlydome ir supilame į sausą mišinį.
Gauname vos drėgną birią masę, iš kurios drėgnomis rankomis formuojame poros centimetrų dydžio rutuliukus.
Dedame į skardą ir šiek tiek suplojame su šakute.
Kepame 190oC laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą