4 tortilla paplotėlių,
keliolikos išlukštentų krevečių,
1 paprikos,
1 raudono svogūno,
5 skiltelių česnako,
saldžios paprikos miltelių,
skardinės konservuotų kukurūzų su žirneliais,
1 a. š. pomidorų pastos,
kelių lašų tabasco,
guacamole padažui:
2 minkštų avokadų,
druskos,
citrinos,
baltam padažui:
1-2 š. grietinės,
1-2 š. jogurto,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
šviežios kalendros,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
daržovių įdarui:
gabalo kopūsto,
2 pomidorų,
keleto ridikėlių,
kuokšto svogūnų laiškų,
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendrų,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos.
Pirmiausiai pasiruošiame padažus ir daržovių įdarą.
Sutriname gerai išnokusius minkštus avokadus, dedame druskos ir išspaudžiame citrinos sulčių.
Kitam padažui sumaišome jogurtą su grietine, beriame prieskonius ir įlašiname šlakelį šviežio alyvų aliejaus.
Daržoves ir žoleles įdarui susmulkiname, pašlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, išmaišome.
Pagrindiniam įdarui keptuvėje iš eilės pakepiname svogūną ir papriką, dedame smulkintą česnaką, beriame paprikos miltelius, pomidorų pastą, šlakelį vandens, tabasco, dedame krevetes ir galiausiai - skardinę konservuotų kukurūzų su žirneliais, viską išmaišome.
Kitoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepiname (sušildome) tortilla paplotėlius.
Į tortilla išilgai dedame karštą įdarą, šalia daržoves, padažus ir viską susukame...
...mmhmm...
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą