Labai seniai kepiau keksiukus, nors anksčiau kepdavau vos ne kas savaitę. Pasitaikė įdomus receptas - keksiukai be kiaušinių, be cukraus, be jokių pieno produktų. Bandom. Taigi,
3 š. chia (ispaninio šalavijo) sėklų,
100 ml vandens,
120 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių,
4 š. šviežio alyvų aliejaus,
4 š. medaus (arba klevų sirupo),
190 g speltos miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
4 š. avižinių miltų,
saujos džiovintų spanguolių,
saujos džiovintų šilauogių,
vyšnių uogienės (arba šaldytų uogų),
trupiniams:
1 a. š. sezamo sėklų,
1 a. š. saulėgrąžų sėklų,
1 a. š. linų sėmėnų,
1 a. š. rudojo cukraus,
1 š. sviesto.
Chia sėklas užpilame vandeniu ir palaukiame kol pilnai išbrinks (maždaug 20-25 min).
Į išbrinkusias chia sėklas pilame išspaustas aplesino sultis, aliejų, medų, išmaišome.
Speltos miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ir dedame į tešlą.
Galiausiai sudedame avižinius dribsnius, džiovintas ir šaldytas uogas, viską atsargiai išmaišome.
Gaunasi tiršta masė, kurią šaukštu išdėliojame į keksiukų formeles.
Keksiukų
kepurėles puošime trupinių sluoksniu, kuriam sumaišome visus birius
ingredientus, dedame šaukštą sviesto ir sutriname tarp pirštų iki
„šlapio smėlio“ masės.
Trupinius pabarstome ant keksiukų viršaus.
Šauname į 175-180°C orkaitę 25 min.
Skanaus!p.s. keksiukai gavosi truputį per sausi (iš patirties žinau, kad patys geriausi keksiukų receptai būna tie, kur yra riebesnių produktų), todėl galbūt reikėtų pilti daugiau aliejaus, arba sugalvoti dar kažką, kad būtų "šlapesni", bet šiaip labai sveikas skanumynas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą