Tai arba labai lengvas vakarienės patiekalas, arba garnyras prie žuvies ar paukštienos. Valgant kaip atskirą patiekalą, galima pagardinti kokiu nors padažu, arba, kaip mes šį kartą - kastiniu (taip taip, iš parduotuvės).
Be abejo, taip kepti galima įvairiausias daržoves, tik skirsis jų apvirimo laikas. Tarkim, brokolius reikės išimti vos užvirus vandeniui ir perpilti šaltu vandeniu (kad išlaikytų spalvą), kalafiorus pavirti vos 3 min, morkas, pastarnokus, saliero gumbą ar ropes - 7 min, burokėlius - 20-25 min.
Šį kartą mes gaminsim kalafiorus ir morkas, taigi
reikės:
kalafioro (jeigu labai didelis, tai pusės),
keleto morkų,
pusės galvos česnako,
šviežio šalto spaudimo aliejaus,
druskos,
grūstų pipirų,
70 g parmigiano sūrio,
petražolių.
Nuluptas/"išskaidytas" daržoves dedame į šaltą vandenį ir kai vanduo užverda, trumpai paverdame (tiek laiko, kiek nurodyta aukščiau).
Apvirtas daržoves išimame ir nusausiname kiaurasamtyje.
Česnakus nulupame ir išspaudžiame, sumaišome su aliejumi, druska, pipirais, ir gautą padažą sumaišome su stambiai pasmulkintomis daržovėmis (galima įmaišyti dalį parmigiano sūrio).
Kepame 180oC orkaitėje apie 20 min.
Prieš baigiant kepti pabarstome likusiu parmigiano sūriu, o prieš pateikiant - petražolėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą