2016 m. sausio 31 d., sekmadienis

riešutiniai ledai

Ledų masės pati negaminu, bet ledus dažniausiai perku paprastus vanilinius, o prieš valgant užpilu mėgstamom šviežiom ar šaldytom uogom, vaisiais ar šlakeliu kokio saldau likerio (pvz. baileys). Bet patys skaniausi ledai yra vadinami "naminiai" natūralūs ledai iš mažų itališkų ledainių, kur beveik visada renkuosi tik dviejų skonių - pistacijų arba lazdyno riešutų. Tai kodėl gi kažko panašaus nepabandžius pasigaminti... Taigi, šiandien mano ledams

reikės:
vanilinių ledų,
mėgstamų riešutų (šį kartą migdolų),
migdolų aliejaus.


Į trintuvą (blenderį) supilame migdolus ir sumalame iki rupių miltų, tada po truputį supilame migdolų aliejų ir plakame kol pasidaro "riešutų sviestas".
Ledus sumaišome su gautu riešutų sviestu, ir vuolia - gausime nuostabaus skonio riešutinius ledus!
Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą