2016 m. vasario 12 d., penktadienis

svogūninė

Šitą svogūninės variantą gaminame jau šimtą metų, net nežinau iš kur tą receptą ištraukėm. Tradicinė tiršta prancūziška svogūninė su sūriu ir skrebučiais yra visai nepanaši į šitą sriubą. Mūsiškė, greičiau - dietinė, lengva, bet ir pakankamai soti. Mūsų svogūnų sriubai pagaminti

reikės:
5 didelių svogūnų,
2 morkų,
2 bulvių,
2 virtų kiaušinių,
gabalėlio paprikos (nebūtinai),
2 š. pomidorų pastos,
kubelio natūralaus daržovių sultinio (nebūtinai),
keleto lauro lapų,
čiobrelio,
druskos,
grūstų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
sviesto.


Svogūnus supjaustome siaurais pusžiedžiais ir ilgokai patroškiname keptuvėje ant aliejaus ir sviesto kol jie tarsi išsileidžia, sutirštėja ir karamelizuojasi (jeigu naudojame papriką, ja apkepiname taip pat).
Į puodą su vandeniu dedame šiaudeliais supjaustytas morkas, pasmulkintas bulves, lauro lapus, čiobrelį, sultinio kubelį, pasūdome, papipiriname ir verdame kol daržovės vos suminkštėja.
Baigiant virti į puodą sudedame apkepintus svogūnus, pomidorų pastą ir dar truputį paverdame.
Prieš išjungiant plonais žiedeliais įpjaustome kiaušinius.
Išjungus leidžiame sriubai keletą minučių pastovėti ir...
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą