Anksčiau blynus kepdavau bet kaip, atrodo - kas čia tokio, muši kiaušinius, dedi miltus, kas gi čia tokio sudėtingo, kad recepto reikėtų... Tačiau išbandžius šį nuostabių "sausų" blynų receptą, nelabai norisi bandyti kitų. O "sausais" vadinu dėl to, kad jie kepami be aliejaus ir netgi atšalę neturi to nemalonaus "aliejuoto" blyno kvapo (ir skonio)... Purūs, lengvi, tiesiog tirpsta burnoje...
Šiems blynams reikės:
4 kaimiškų kiaušinių,
2-3 š. cukraus,
75 g sviesto,
250 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
250 ml kefyro arba jogurto,
1 a. š. cinamono,
žiupsnio druskos.
Kiaušinių trynius atskiriame ir išplakame su cukrumi iki purumo (elektriniu plaktuvu).
Supilame išlydytą sviestą ir dar paplakame.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišome ir persijojame.
Į kiaušinių masę pilame kefyrą (jogurtą), įmaišome miltus ir cinamoną - tešla turi "per tiršta".
Baltymus su žiupsniu druskos išplakame iki standžių putų ir atsargiai per keletą kartų įmaišome į tešlą.
Į keptuvę pilame vos lašelį aliejaus ir popierine servietėle juo ištepame visą keptuvės dugną.
Į įkaitusią keptuvę dedame blynus: vienas šaukštas - vienas blynas.
Blynai kepdami gražiai iškyla.
Prieš sekančius kepimus aliejaus jau nepilu - užtenka keptuvę "paglostyti" aliejuota servietėle.
Skanaus!
p.s. kaip ir į visus blynus, gardu įdėti po plonytį apskritą griežinėlį obuolio, arba keletą griežinėlių bananų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą