4 tortilla paplotėlių,
keptos plėšytos vištienos krūtinėlės,
1 paprikos,
1 raudono svogūno,
5 skiltelių česnako,
saldžios paprikos miltelių,
džiovintos kalendros,
skardinės raudonųjų pupelių,
1 a. š. pomidorų pastos,
kelių lašų tabasco,
guacamole padažui:
2 minkštų avokadų,
druskos,
citrinos,
baltam padažui:
1-2 š. grietinės,
1-2 š. jogurto,
šlakelio kefyro (nebūtinai),
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
šviežios kalendros,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
daržovių įdarui:
gabalo kopūsto,
keleto mažų pomidoriukų,
keleto ridikėlių,
kuokšto svogūnų laiškų,
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendrų,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos.
Pirmiausiai pasiruošiame padažus ir daržovių įdarą.
Sutriname gerai išnokusius minkštus avokadus, dedame druskos ir išspaudžiame citrinos sulčių.
Kitam padažui sumaišome jogurtą su grietine, galima įpilti šlakelį kefyro, beriame prieskonius ir įlašiname šlakelį šviežio alyvų aliejaus.
Daržoves ir žoleles įdarui susmulkiname, pašlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, išmaišome.
Pagrindiniam įdarui keptuvėje iš eilės pakepiname svogūną ir papriką, dedame smulkintą česnaką,
beriam kalendrą ir paprikos miltelius, pomidorų pastą, šlakelį vandens, tabasco, dedame suplėšytą vištienos krūtinėlę, galiausiai sudedame raudonas pupeles, viską išmaišome.
Kol sušils pupelės, kitoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepiname (sušildome) tortilla paplotėlius.
Į tortilla išilgai dedame karštą įdarą, šalia daržoves, padažus ir viską susukame...
...nepkartojamas Meksikos skonis Jūsų burnoje...
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą