dviem porcijom reikės:
2 silkės file,
2 kiaušinių,
1 didelio nepernokusio banano,
1 gerai išnokusio avokado,
keleto šaukštų majonezo,
1 apelsino sulčių,
laimo (citrinos),
grūstų pipirų,
baziliko ir kalendros (arba mėtos) lapelių papuošimui.
Silkę (iš vakaro pamirkytą apelsino sultyse) supjaustome kubeliais ir dedame į indą arba formą.
Kiaušinį išverdame, susmulkiname ir dedame sluoksniu ant silkės.
Bananą susmulkiname ir krauname ant viršaus, lengvai paspaudžiame.
Paskutinis sluoksnis - avokadą iki vientisos kreminės masės sutriname su majonezu ir užklojame ant viršaus.
Galiausiai išspaudžiame laimo sulčių, pabarstome pipirų, puošiame baziliko ir kalendros (arba mėtos) lapeliais.
Skanaus!
p. s. vietoje silkės galima naudoti sūdytą lašišą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą