2015 m. liepos 31 d., penktadienis

bellini

Tai tiesiog tobulas vasariškas gaivinantis lengvas itališkas kokteilis... Jis dar labiau tobulas, kai tėvų sode sunoksta tikri persikai, nors mes gyvename ir ne Italijoje. Šiemet, kaip tyčia, yra persikų metai. Gal jiems sunokti pas mus ir trūksta saulės, jie mažesni nei parduotuvėje (už tuos atvežtus iš šiltų kraštų), bet užtai labai sultingi ir gardūs.
Bellini iš tikrųjų yra tik natūralių persikų sultys ir prosecco - labai paprasta.

Taigi, mums reikės:
1 butelio gerai atšaldyto prosecco,
10-12 vnt. išnokusių persikų.


Pirmiausiai iš šviežių persikų teks pasigaminti tyrę.
Imame sietelį, persiką perpjauname per pusę, išimame kaulą ir rankų bei kokteilių grūstuvo (arba šaukšto) pagalba išspaudžiame visą persiko minkštimą per sietelį į indą. Turi atlikti tik žievelė, kurią išmetame. Taip išspaudžiame visų persikų minkštimus.

Į atšaldytą šampano taurę pilame išspaustas persikų "sultis" ir ant viršaus užpilame gerai atšaldytu prosecco. Viskas kaip užputoja... mhmm...
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą