Labai mėgstu žuvį, bet nelabai mėgstu ežero žuvį - ji man atsiduoda dumblu, o dar tie kaulai kauliukai... nors šiaip tai kogero yra sveika ir maistinga kartais suvalgyti lietuviškame ežere sugautą karpį ar karšį (gi ne iš kokio pramoninio tvenkinio). Taigi, nuobdodžią lietuvišką žuvį šiandien pagardinsime taip:
reikės:
nemažo karšio,
druskos,
grūstų juodųjų pipirų,
citrinos,
miltų.
garnyrui:
saujos rukolos (gražgarstės),
cukinijos,
bulvių,
morkų,
paprikos,
keleto skiltelių česnako,
kaparėlių,
svogūno laiškų,
krapų,
druskos,
grūstų juodųjų pipirų,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
1 š. balzamiko,
citrinos.
Karšį išskrodžiame, išvalome, supjaustome ir valandai pamarinuojame su druska, pipirais ir citrina.
Kepame keptuvėje lengvai pavolioję miltuose.
Garnyrui išverdame bulves ir morkas, atvėsiname ir stambiai supjaustome.
Papriką stambiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje, įpylę šlakelį aliejaus ir įmetę keletą skiltelių česnako.
Cukiniją taip pat apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.
Visus paruoštus garnyro ingredientus atvėsiname, supjaustome ir sumaišome.
Padažui sumaišome alyvų aliejų, balzamiką ir išspaudžiame citrinos.
Skanaus!
p.s. papuošiame ką tik išnokusiomis vyšniomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą