2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

ramen

Mano ne taip seniai atrastas puikus patiekalas, kažkas tarp sriubos ir sotaus patiekalo.
Ši sriuba kilusi iš Japonijos, o gal Kinijos (šaltiniai nesusitaria), bet ją visada sudaro du pagrindiniai ingredientai - sultinys ir makaronai. Sultinį, be abejo, reikia išsivirti patiems, ir neužmiršti keleto privalomų ingredientų: šviežios kalendros, imbiero, česnako ir čili pipiro, bet apie viską iš eilės.

Taigi reikės:
vištos blauzdelių (sultiniui),
svogūno,
keleto skiltelių česnako,
kelis cm imbiero šaknies,
1 čili pipiro,
morkos,
keleto smidrų,
kalafioro,
cukinijos,
pomidoro,
2-3 š. sojos padažo,
citrinos,
šviežios kalendros,
makaronų (noodles).


Pirmiausiai iš vištienos išverdame sultinį, dedame smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą, čili pipirą, išspaudžiame citrinos sulčių.
Prieš baigiant virti sultiniui sudedame smulkintas morkas, smidrus, kalafiorą, cukiniją, pomidorą ir viską paverdame vos keletą minučių.
Sudedame atgal į puodą nuo kaulų nuimtą ir suplėšytą ar supjaustytą vištieną.
Pilame sojos padažą ir spaudžiame dar citrinos.
Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dedame sausus makaronus ir užpilame sriuba.
Palaukiame keletą minučių (kaip rašo ant pakelio) kol suminkštės (kai kuriuos makaronus neužtenka užpilti - reikia pavirti keletą minučių).
Ant viršaus būtinai gausiai pabarstome smulkintos šviežios kalendros.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą