Jeigu jau vasara ir pilni sodai visokiausių gėrybių, pats laikas kepti pyragą su uogom. Dabar vyšnių ir trešnių sezonas, todėl šiam lengvam švelniam sūrio pyragui reikės:
pagrindui:
pagrindui:
150 g sviesto,
190 g miltų,
190 g miltų,
150 g rupiai maltų lazdyno riešutų (šįkart dėjau graikiškų ir žemės riešutų),
3 š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
įdarui:
įdarui:
500 g mascarpone sūrio,
2 kaimiški kiaušiniai,
3 š. cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
vyšnių ir/arba trešnių,
1 š. rupaus rudojo cukraus,
2 a. š. cinamono.
Minkštą sviestą sutriname su miltais, cukrumi ir rupiai maltais riešutais, kol masė taps panaši į trupinius. Į kepimo formą beriame 2/3 trupinių ir apkepame 10 minučių 180oC orkaitėje.
Kol pagrindas kepa, ruošiame įdarą.
Kol pagrindas kepa, ruošiame įdarą.
Išplakame kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įmaišome mascarpone.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Ant iškepusio ir vos pravėsusio pagrindo sukrečiame mascarpone masę, o ant viršaus sudedame (susmaigstome) vyšnias it trešnes (kauliukus geriau išimti).
Ant iškepusio ir vos pravėsusio pagrindo sukrečiame mascarpone masę, o ant viršaus sudedame (susmaigstome) vyšnias it trešnes (kauliukus geriau išimti).
Viršų apibarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu.
Suberiame likusius trupinius, kiek paspaudžiame ir kepame maždaug 30-40 minučių 180oC orkaitėje, kol viršus apskrus.
Pyragą atvėsiname ir puošiame vyšniomis bei trešnėmis.
Pyragą atvėsiname ir puošiame vyšniomis bei trešnėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą