reikės:
1 kg midijų,
1 svogūno,
1-2 stiebelių saliero,
1 čili pipiro,
1 čili pipiro,
druskos,
keleto skiltelių česnako,
1 a. š. pomidorų pastos (arba vasarinį pomidorą),
gero šviežio šalto spaudimo alyvų aliejaus,
sviesto,
200 ml balto vyno,
sauja petražolių.
Pirmiausiai sutvarkome midijas: peiliu nuo kriauklelių nugrandome prilipusį purvą, vandens augalų liekanas, nuplėšiame jų „barzdeles“, kabančias ties geldelių susijungimu ir gerai nuplauname. Atsivėrusias midijas išmetame, jeigu pabeldus viena į kitą jos neužsiveria.
Gaminti rekomenduojame storų sienelių puode su dangčiu.
Jame gerai įkaitiname alyvuogių aliejų (galima per pusę su sviestu) ir apkepame susmulkintą svogūną su salieru, dedame čili, druską ir pipirus, truputį vėliau česnaką, pomidorų pastą, patroškiname keletą minučių kol šiek tiek suminkštėja.
Padidiname ugnį ir suverčiame midijas, ant jų pilame vyną, viską pamaišome, keletui minučių uždengiame dangčiu, kol midijos atsiveria ir pasklinda puikus jų išskirto jūros vandens susimaišiusio su padažu aromatas.
Nukėlę dangtį, palaukiame minutėlę kol vynas nugaruoja ir pabaigai beriame smulkintų petražolių.
Pamaišome ir verčiame į lėkštes (neprasivėrusios midijos nevalgomos!).
Valgyti su paskrudinta bagete, kuri padės išlaižyti visą nuostabųjį padažą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą