2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

prancūziškas varškės pyragas

Varškės pyragų receptų yra šimtai ir, turbūt, dauguma iš jų nelabai skiriasi, bet šis labai paprastas, greitai pagaminamas ir, atrodo, niekuo neišsiskiriantis receptas tikrai vertas dėmesio. Jį galima paruošti iš anksto ir skanauti netgi po keleto dienų. Kukliai atrodantis, pateikiamas paprastai supjaustytas, bet tikrai labai gero skonio.... Taigi:

tešlai reikės:
200 g sviesto,
2 š. cukraus,
vanilinio cukraus,
2 stiklinės miltų.

įdarui reikės: 
500 g varškės,
3 - 4 kiaušiniai,
2 š. cukraus.


Šaltą sviestą sutarkuojame ir sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei miltais.
Gaunasi tokia biri masė – lyg šlapias smėlis.
Kitame inde įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu arba dedame kepimo popierių.
Suberiame pusę „smėlio“ mišinio ir išlyginame, ant jo užpilame varškės masę, o ant viršaus – vėl  „smėlio“ mišinį.
Kepame 200oC karštumo orkaitėje apie 1 valandą.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą