Vėl gaminame pastą, šį kartą spaghetti su konservuotu tunu, bottarga ir saulėje džiovintais pomidorais. Bottarga - tai tunų arba kefalių ikrai, specialiai sūdyti, išdžiovinti saulėje, konservuoti laikantis senovinio recepto. Populiarūs Sardinijoje ir Sicilijoje, iš kur mes juos ir parsivežėme. Na, bottargos ir neturint, manau galima pastą drąsiai gaminti pagal šį receptą, tik bus šiek tiek švelnesnė. Taigi, dviems pavalgyti reikės:
250 g šviežių spaghetti makaronų,
1 saliero stiebo,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
keleto šviežių pomidorų,
kaparėlių,
čili pipiro,
indelio konservuoto tuno,
bottargos,
citrinos žievelės,
petražolių,
šviežio alyvų aliejaus.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepiname porą griežinėlių čili pipiro ir pasmulkintą saliero stiebą.
Po minutėlės sudedame pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus aliejuje ir kaparėlius.
Dar po minutės dedame susmulkintus pomidorus ir bottargą.
Galiausiai sudedame konservuotą tuną ir užtarkuojame citrinos žievelės.
Porą minučių (kaip nurodyta ant pakuotės) išverdame makaronus ir suverčiame į keptuvę (su šlakeliu vandens iš makaronų).
Viską permaišome, sudedame susmulkintas petražolės ir krauname į lėkštes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą