2016 m. sausio 31 d., sekmadienis
migdoliniai morenginiai sausainiai
Sausainius, kaip jau kažkada minėjau, kepu tik tokius, kuriems nereikia minkyti ir kočioti tešlos. O va šie tai dar ir labai greitai pagaminami. Ir dar labai gera proga sunaudoti atlikusius nuo kokio kito recepto baltymus... Taigi, šiems greitiems trapiems migdoliniams sausainiams
reikės:
4 kiaušinių baltymų,
200 g cukraus,
200 g maltų migdolų,
200 g aguonų.
Baltymus išplakame kol pabąla, supilame cukrų išplakame iki galo kol bus standūs.
Migdolus blenderiu sutriname iki rupių miltų.
Į baltymus dalimis atsargiai įmaišome migdolus ir aguonas - turi gautis tiršta masė.
Masę po šaukštą dedame į skardą (turėtų gautis dvi skardos apie 30-40 sausainių).
Kepame 170oC orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą