Tikrai labai gardžios ir sočios, be to - labai sezoniškos ir sveikos salotos.
Reikės:
plėšytos jautienos (virtos),
salotų lapų (nedaug),
1-2 morkų,
mažos jaunos cukinijos,
saujos šviežių žirnelių,
mėlynojo svogūno,
svogūnų laiškų,
saujos šviežių kalendrų,
padažui:
2 š. grūdėtųjų garstyčių,
2 š. balzamiko,
2 a.š. medaus,
alyvų aliejaus.
Virtą jautieną "suplėšome".
Į dubenį dedame plėšytus salotų lapus, šiaudeliais sutarkuotas morkas, aliejuje vos vos pakepintą cukiniją, svieste truputį apkeptus šviežius žirnelius, smulkiai supjaustytą mėlynąjį svogūną, susmulkintus svogūnų laiškus ir kalendrą, viską sumaišome.
Padažo ingredientus sumaišome kol ištirpsta.
Į lėkštes dedame salotas, užpilame padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą