2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

baravykai ant sviestuko

Nors esu tikra dzūkė, bet nesu didelė grybų gerbėja. Patys skaniausi yra pirmieji pasirodę sezono grybai (voveraitės ar baravykai) šiandien surinkti ir pagaminti pačiu paprasčiausiu būdu - trumpai pakepinti ant sviesto. Va tada atsiskleidžia tikrasis grybo skonis, traškumas ir aromatas... O visokie apvirti, troškinti ar marinuoti grybai - dėl manęs jų gali ir nebūti (išskyrus džiovintus baravykus)... Man jie tuomet yra beveik beskoniai, o skonis suteikiamas tik priedų ir padažų pagalba.
Taigi vienintelis tikrasis ir tobuliausias baravykų gaminimo būdas:

reikės:
šviežių baravykų,
sviesto,
druskos,
pipirų.


Tai tiesiog gerai nuvalom baravykus (neplaunam!), supjaustom riekelėmis, dedam į keptuvę su sviestu ir pačirškinam.
Pabaigoje beriam druskos ir užgrūdam pipirų.
Valgyti geriausia vienus, kaip kokius vaistus :) arba tiesiog su juoda duona.
Mmhmm... Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą