Nors esu tikra dzūkė, bet nesu didelė grybų gerbėja. Patys skaniausi yra pirmieji pasirodę sezono grybai (voveraitės ar baravykai) šiandien surinkti ir pagaminti pačiu paprasčiausiu būdu - trumpai pakepinti ant sviesto. Va tada atsiskleidžia tikrasis grybo skonis, traškumas ir aromatas... O visokie apvirti, troškinti ar marinuoti grybai - dėl manęs jų gali ir nebūti (išskyrus džiovintus baravykus)... Man jie tuomet yra beveik beskoniai, o skonis suteikiamas tik priedų ir padažų pagalba.
Taigi vienintelis tikrasis ir tobuliausias baravykų gaminimo būdas:
reikės:
šviežių baravykų,
sviesto,
druskos,
pipirų.
Tai tiesiog gerai nuvalom baravykus (neplaunam!), supjaustom riekelėmis, dedam į keptuvę su sviestu ir pačirškinam.
Pabaigoje beriam druskos ir užgrūdam pipirų.
Valgyti geriausia vienus, kaip kokius vaistus :) arba tiesiog su juoda duona.
Mmhmm... Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą