Šalia žuvies pateikiame tik daržoves, bet paskutiniu metu "atradome" labai tinkantį prie žuvies garnyrą iš šviežių bulvyčių.
Taigi, pačiu paprasčiausiu būdu iškepti žuvį reikės:
šviežios baltos žuvies (arba lašišos),
1 citrinos,
1-2 skiltelių česnako (nebūtinai),
kelių šakelių krapų (arba rozmarinų, čiobrelio),
alyvuogių aliejaus,
gabalėlio sviesto,
grūstų pipirų,
druskos.
Jeigu gaminate doradą arba vilkešerį, vienam asmeniui reikės vienos žuvies, jeigu lašišą - reikės keleto gabalėlių.
Žuvį išskrodžiame ir nuplauname (galvą galima nupjauti, bet nebūtinai).
Sviestiniu popieriumi arba aliuminio folija ištiesiame skardą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir/arba gabalėlį sviesto.
Žuvį dedame į skardą, padruskiname ir papipiriname, į vidų (ir ant viršaus) dedame griežinėliais supjaustytą citriną, riekelėmis pjaustytą česnaką ir krapų šakelių.
Dar galima pašlakstyti alyvų aliejumi arba uždėti keletą gabalėlių sviesto.
Kepame 200oC orkaitėje 20 min ir dar įjungus grilio funkciją 5 min, kol viršus gražiai apskrunda.
Skanaus!
p.s. pateikiame su ketvirčiu citrinos, lengvomis salotomis arba mūsų paskutiniu "atradimu" - greitu bulvių ir daržovių apkepu
šviežių bulvyčių ir kitų daržovių apkepui
reikės:
keleto šviežių bulvyčių,
keleto šviežių morkų,
šviežios cukinijos (nebūtinai),
1-2 skiltelių česnako arba nedelio svogūno,
alyvuogių aliejaus,
gabalėlio sviesto,
grūstų pipirų,
druskos.
Šis apkepas paruošiamas dar greičiau ir paprasčiau nei prie jo pateikiama žuvis, ir kepa jis lygiai tiek pat laiko, kiek žuvis orkaitėje.
Šalia žuvies į tą pačią skardą tiesiame dar vieną aliuminio foliją ir dedame keletą gabalėlių sviesto.
Ant viršaus sluoksniuojame plonyčiais griežinėliais supjaustytas daržoves, barstome prieskonius ir vėl ant viršaus dedame keletą gabalėlių sviesto.
Kepimo procesas toks pat kaip žuvies.
p.s. daržovės bus traškios, bet taip ir turi būti
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą