"pachliobka" - tai toks keistas mūsų sugalvotas patiekalo pavadinimas - nei sriuba, nei troškinys, bet gaminama kai nori ir vieno, ir kito - du viename :) Dažniausiai ją gamina mano uošvė, kai pasitinka mus grįžtančius iš kelionių, nes dažniausia būnam pasiilgę lengvo lietuviško maisto, o ypač sriubos...
Žodžiu, "pachliobka" gali būti gaminama iš pačių įvairiausių daržovių ir mėsos, visada dedama daug stambiai pjaustytų bulvių (šį kartą dalį jų pakeičiau cukinija, kad lengviau būtų), galima dar dėti miltų, kad sutirštinti. Šį kartą pagal sezoną "pachliobka" bus labai šviežia ir lengva, be mėsos, bet su miško gėrybėm, taigi
reikės:
daug miško grybų (jeigu apvirtų, tai 0,5 ltr.),
kaimiškos rūkytos šoninės (lašinukų),
2 svogūnų,
1 paprikos (nebūtinai),
3-4 šviežių bulvių,
3 nedidelių morkų,
1 mažos cukinijos,
lauro lapų,
pipirų grūdelių,
sviesto,
saujos krapų,
grietinės.
Pirmiausiai puode, kuriame virsime, gerai pačirškiname labai susmulkintus lašinukus (išbėgusius taukus nupilame ir įdedame sviesto).
Beriame smulkintus svogūnus, neužilgo - smulkintą papriką, kiek vėliau - nepjaustytus grybus, dedame pipirus ir lauro lapus.
Kai viskas truputį apskrunda, pilame vandens ir, jam užvirus, sudedame stambiai pasmulkintas bulves, morkas.
Baigiant virti sudedame šiaudeliais pjaustytas cukinijas - joms virti užteks keleto minučių.
Galiausiai sudedame krapus ir grietinę.
Skanaus!
p.s. miško grybų ir šviežių daržovių aromatai fantastiški...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą