1 kg midijų,
1 svogūno,
2 stiebų saliero,
3-4 skiltelių česnako,
2 lauro lapų,
1 čili pipiro,
peletrūno (estragono),
raudnėlio (oregano),
druskos,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
sviesto,
300 ml tamsaus alaus,
1 š. grietinės,
sauja krapų.
Pirmiausiai sutvarkome midijas (kaip parašyta ankstesniame recepte).
Storų sienelių puode su dangčiu gerai įkaitiname alyvuogių aliejų.
Ugnį sumažiname, dedame ir apkepame susmulkintą svogūną, salierą, dedame visus prieskonius, truputį vėliau česnaką, galiausiai dedame gabalėlį sviesto.
Daržovės turėjo suminkštėti, tad padidiname vėl ugnį ir sudedame midijas, ant jų pilame alų, dedame šaukštą grietinės, pamaišome ir keletui minučių uždengiame dangčiu, kol midijos atsivers.
Nukeliame dangtį, palaukiame minutėlę kol nugaruos alkoholis ir suberiame smulkintus krapus.
Valgome su ciabatta arba bagete.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą