Tai tik viena iš variacijų aštuonkojo tema. Kitaip tariant, visa paslaptis yra teisingai pagaminti (išvirti) patį aštuonkojį, kad jis nebūtų "guminis", bet būtų gerai išviręs. O kaip jį pateiksime arba ką iš jo gaminsime - tik detalės. Iš gerai išvirto aštuonkojo bus skanus bet koks patiekalas. Taigi, šiandienai mums reikės:
1 didelio aštuonkojo (maždaug 800 g),
balzamiko,
alyvų aliejaus,
virimui:
3 lauro lapų,
1 skiltelės česnako,
pusės perpjautos citrinos,
25 ml degtinės,
keleto pipirų grūdelių,
druskos,
salotoms:
6-8 bulvių,
1 nedidelio mėlynojo svogūno,
2 saliero stiebų,
1 skiltelės česnako,
saujos laiškinių svogūnų,
pusės išspaustos citrinos sulčių,
vyno acto,
trupučio cukraus,
alyvų aliejaus,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
nepagailėti žalumynų - šį kartą krapų (tinka krapai, petražolės, kalendra).
Pirmiausiai išverdame aštuonkojį: į verdančio vandens puodą sudedame visus virimui reikalingus ingredientus (lauro lapus, česnaką, citriną, pipirus, druską ir šliūkšteliame degtinės), tada dedame aštuonkojį. Sakoma, kad pirmiausiai reikia aštuonkojį laikant už galvos tris kartus panardinti į verdantį vandenį ir iš karto ištraukti, kad visas gražiai susiraitytų - taip aštuonkojis nebus guminis.
Tada verdame 35 minutes, po to išjungiame ugnį ir paliekame apie 2 valandas pastovėti tame karštame vandenyje.
Aštuonkojį galime išvirti iš vakaro, tuomet išimtą ir nusausintą jį dedame į šaldytuvą.
Prieš gaminant aštuonkojį trumpam pamarinuojame balzamiko ir alyvų aliejaus marinate.
Salotoms bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame, supjaustome (galima ir apkepti ant sviesto).
Pusžiedžiais supjaustome svogūną ir pamarinuojame citrinos, vyno acto ir cukraus marinate.
Salierus, česnaką, laiškinius svogūnus ir krapus susmulkiname.
Dedame visus ingredientus į dubenį, susmulkintą aštuonkojį (taip pat supilame aštuonkojo ir svogūnų marinatus), neužmirštame aliejaus, viską sumaišome.
Jeigu iškęsite, dėkite valandai į šaldytuvą, kad susimaišytų skoniai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą