2016 m. gegužės 24 d., antradienis

trumpai keptos brandintos jautienos juostelės

Šiandien kepsime jautienos gabalėlius. Kadangi mėsa brandinta, jos nereikės ilgai marinuoti, tiesiog  išimame iš vakuumo, nusausiname, supjaustome maždaug poros centimetrų dydžio juostelėmis, įtriname marinatu ir paliekame (apie valandą) kambario temperatūroje kol ruošime garnyrą. Taigi,

reikės:
400 g. brandintos jautienos (sprandinės),
šviežio alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,

marinatui:
4 skiltelių česnako,
saldžiosios paprikos miltelių,
citrinos žievelės,
išspaustos citrinos sulčių,
šlakelis vorčesterio padažo,
šlakelis granatų padažo,
2-3 š. alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,

salotoms:
įvairiausių žolių iš mamos daržo (salotų lapų, špinatų, rukolos),
ridikėlių,
pomidoro,
agurko,
avokado,
išspaustos citrinos sulčių,
šviežio alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.

Prieš kepant mėsą marinatą nuvalome (česnakus ir žieveles).
Keptuvėje labai gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame jautienos gabalėlius iš abiejų pusių po 2 min (iš viso 4 min).
Tada dedame gabalėlį sviesto, įmetame likusius nuo marinato česnakus ir žieveles ir dar labai trumpai (1-2 min) pakepame apšlakstant šiuo aromatingu padažu.
Išimame jautienos gabalėlius iš keptuvės, barstome druska, paliekame pailsėti.
Tiekiame su salotomis (čia tiktų dar paprastesnės salotos).
Skanaus!

p.s. mėsytė puiki, viduje rausva (tik aišku ne tokia minkšta kaip išpjova)

p.p.s. galima mėsą kepti gabale (300-400 g.), tuomet išėmus iš keptuvės paliekame 10 min atvėsti, jokiu būdu nepjaustome iš karto






  • Po 5 - 6 minučių nuo mėsos patekimo į keptuvę, temperatūra didkepsnio centre turėtų būti apie 57-60°C.
  • Perkelkite didkepsnį ant lentelės ir palikite 10 minučių atvėsti. Jokiu būdu nepulkite pjaustyti iš karto.


  • Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/jautienos-steikas-rib-eye-citrinu-aromate-11441?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
    5 - 6 minučių nuo mėsos patekimo į keptuvę, temperatūra didkepsnio centre turėtų būti apie 57-60°C

    Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/jautienos-steikas-rib-eye-citrinu-aromate-11441?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt




  • Po 5 - 6 minučių nuo mėsos patekimo į keptuvę, temperatūra didkepsnio centre turėtų būti apie 57-60°C.
  • Perkelkite didkepsnį ant lentelės ir palikite 10 minučių atvėsti. Jokiu būdu nepulkite pjaustyti iš karto.


  • Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/jautienos-steikas-rib-eye-citrinu-aromate-11441?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą