Tai neabejotinai vasaros gėrimas. Kiekvieną vasarą kartą ar net kelis kartus ateina toks periodas gerti sangríą. Tiesiog užbanguoja. Gal priklausomai nuo oro. Kai be proto karšta, tvanku... Norisi gurkšnio ko nors labai gaivaus, lengvo, šalto...
Nors mūsuose sangría dažnai gaminama su įvairiais vaisiais, ypač arbūzu, įpilant ir brendžio ar kokio likerio, bet man niekur Ispanijoje neteko tokios ragauti. Ispanai pateikia labai paprastai - ąsotis raudono vyno su apelsino ir citrinos griežinėliais. Ir daug ledukų.
Mūsų sangríai reikės:
butelio sangría,
apelsino griežinėlių,
citrinos griežinėlių,
ledukų.
Į asotį dedame citrinos ir apelsino griežinėlių, pagrūdame, kad išsispaustų sultys, dedame ledukų ir pilame atšaldytą sangría.
Išpilstome į taures.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą