Šios salotos yra vienas iš senesnių mano receptų, gal nuo studentiškų laikų. Kažkaip nepastebimai pasikeitė mitybos įpročiai per keliolika metų, dabar salotų su majonezu retai bevalgome, tačiau šis labai paprastas, bet kartu ir toks biškį netradicinis receptas keletą kartų per metus atsiduria ant mūsų stalo.
Šios salotos labiau žieminės (nors slyvos prinoksta vasaros gale), kai šviežių salotų ar daržovių nėra ir tenka pasitenkinti prekybcentrių siūlomomis. Tad prekybos centre pirktos apvalios mėlynosios slyvos čia visai tiks.
Reikės (2 porcijoms):
4-5 baltos duonos riekės,
6-8 mėlynosios slyvos,
4 skiltelės česnako,
majonezo,
50 g kietojo fermentinio sūrio,
kelto salotų lapų (nebūtinai).
Salotas, kaip visada, darome į dvi lėkštes (kiek valgytojų tiek lėkščių).
Baltą duoną (geriausiai tiks forminė) paskrudiname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Dedame į lėkštes (galima ant suplėšytų salotų lapų).
Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytas slyvas, šiaudeliais supjaustytą česnaką, majonezo.
Galiausiai pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą