2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

silkė marinate

Sakoma, kad lietuviui viena iš prieinamiausių ir sveikiausių jūrinių žuvų yra silkė. Nedaug mes turime galimybių gauti šviežios žuvies (arba ji bus šaldyta, arba ne iš jūros). Man asmeniškai ežero žuvys nelabai patinka - trenkia dumblu, o jūrinės visada stengiuosi daug atsivalgyti per keliones. Taigi šį kartą lietuvių labiausiai pamėgta - silkė, be kurios neįsivaizduojamas tradicinis švenčių stalas, o aš jos retkarčiais tiesiog šiaip... labai užsinoriu...

Reikės:
2 didelės silkės,
3 svogūnai,
2 morkos,
450 ml vandens,
260 ml vyno acto,
3 š. cukraus,
keletą gvazdikėlių,
keletą lauro lapų,
kalendrų grūdelių,
įvairių pipirų.

Silkę perkame su galvomis ir viduriais, kurią nelabai sunku išsirakinėti.
Paruoštą silkės file supjaustome stambiais gabalėliais.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas - griežinėliais.

Marinatui į puodą supilame vandenį ir actą, sudedame prieskonius, užverdame.
Į užvirusį marinatą dedame morkas ir svogūnus, vėl užverdame ir paverdame 3 minutes.
 
Silkę sluoksniuojame į kokį nors sandarų indą arba stiklainį.
Atvėsusį (būtinai) marinatą, daržoves ir silkę dedame sluoksniais, viską turi apsemti skystis.
Indą dedame į šaldytuvą ir laikome bent keletą valandų.
Skanaus!


p. s. man iš šio kiekio gaunasi pora ~700 ml talpos stiklainiukų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą