Reikės:
2 didelės silkės,
3 svogūnai,
2 morkos,
450 ml vandens,
260 ml vyno acto,
3 š. cukraus,
keletą gvazdikėlių,
keletą lauro lapų,
kalendrų grūdelių,
įvairių pipirų.
Silkę perkame su galvomis ir viduriais, kurią nelabai sunku išsirakinėti.
Paruoštą silkės file supjaustome stambiais gabalėliais.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas - griežinėliais.
Marinatui į puodą supilame vandenį ir actą, sudedame prieskonius, užverdame.
Į užvirusį marinatą dedame morkas ir svogūnus, vėl užverdame ir paverdame 3 minutes.
Silkę sluoksniuojame į kokį nors sandarų indą arba stiklainį.
Atvėsusį (būtinai) marinatą, daržoves ir silkę dedame sluoksniais, viską turi apsemti skystis.
Indą dedame į šaldytuvą ir laikome bent keletą valandų.
Skanaus!
p. s. man iš šio kiekio gaunasi pora ~700 ml talpos stiklainiukų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą