Šie "šokoladiniai" keksiukai yra labai aromatingi, purūs, gana lengvi ir neriebūs, nes šokolado jų sudėtyje, palyginti, nedaug, o dar įeina visa puokštė "kalėdinių" prieskonių!
Reikės:
200 ml pieno,
100 g šokolado,
35 g (4 š.) kakavos miltelių,
1 a. š. cinamono,
35 g (4 š.) kakavos miltelių,
1 a. š. cinamono,
0,5 a. š. muskato
riešuto,
0,25 a. š. maltų gvazdikėlių,
imbiero šaknies,
1-2 š. rudojo cukraus,
0,25 a. š. maltų gvazdikėlių,
imbiero šaknies,
1-2 š. rudojo cukraus,
100 g sviesto,
1 kiaušinis,
200 g miltų,
1 kiaušinis,
200 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
sauja rome mirkytų razinų.
Į puodą supilame pieną ir šildome ant silpnos ugnies.
sauja rome mirkytų razinų.
Į puodą supilame pieną ir šildome ant silpnos ugnies.
Sudedame gabaliukais susmulkintą šokoladą, kakavą, viską išmaišome.
Suberiame prieskonius, cukrų ir toliau maišome, kol cukrus ištirps.
Nukeliame puodą nuo viryklės, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol ištirps sviestas.
Suberiame prieskonius, cukrų ir toliau maišome, kol cukrus ištirps.
Nukeliame puodą nuo viryklės, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol ištirps sviestas.
Kitame inde lengvai išplakame
kiaušinį ir įmaišome į šokolado masę.
Pamažu suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišome šluotele arba mikseriu.
Galiausiai įdedame razinas, prieš tai pamirkytas rome, išmaišome.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles (gaunasi apie 16-18 keksiukų) ir kepame 175°C temperatūroje apie 10-12 minučių. Labai svarbu neperkepti!
Pamažu suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišome šluotele arba mikseriu.
Galiausiai įdedame razinas, prieš tai pamirkytas rome, išmaišome.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles (gaunasi apie 16-18 keksiukų) ir kepame 175°C temperatūroje apie 10-12 minučių. Labai svarbu neperkepti!
Skanaus!
p. s. atvėsusius keksiukus tiks papuošti ištirpintu šokoladu ir pasmulkintais riešutais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą