Reikės (4 asmenims):
2 stiklinės perlinių kruopų,
2 stiklinės perlinių kruopų,
1-1,5
l daržovių sultinio,
saujelės
džiovintų ar šviežių grybų (baravykų),
1
svogūno,
1
saliero stiebo,
pusę
paprikos,
3
skiltelės česnako,
1-2
morkos,
gabalėlio
kieto sūrio (parmigiano),
ryšulėlio
petražolių,
alyvuogių
aliejaus,
sviesto
gabalėlio.
Pirmiausiai reikėtų pasiruošti kruopas (praplovus užmerkti jas per naktį ar bent keletui valandų / jeigu gaminame tuojau pat, užplikyti dvigubu kiekiu verdančio vandens, pavirti 5 minutes ir išjungus ugnį palikti išbrinkti). Jeigu kruopų iš anksto ir neruošiame, teks naudoti sausas – tada teks ilgiau troškinti – apie 45-60 min.
Antra,
pasiruošiame daržovių sultinį (aš šį kartą maždaug 1 val. viriau iš morkos,
svogūno, saliero stiebo, poro, paprikos, bulvės).
Ir
trečia, verdančiu vandeniu (arba sultiniu) užpilame džiovintus grybus ir
leidžiame jiems pabrinkti.
Į
keptuvę šliūkšteliame alyvuogių aliejaus ir įdedame gabalėlį sviesto.
Svogūną
smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę.
Iš
eilės dedame susmulkintą salierą, papriką, vėliau smulkiai sukapotą česnaką.
Morkas
supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į keptuvę, patroškiname apie 10 min
ant mažos ugnies.
Džiovintus
grybus dedame į keptuvę ir išmaišome.
Pilame
kruopas į keptuvę ir po truputį (po
samtį) vis užpilame sultiniu, kol pamažu kruopos jį visą Likusį grybų
sultinį (nuo mirkytų baravykų) supilame taip pat. Jei pritrūktų sultinio – galima užpilti verdančiu
vandeniu.
Viską
nuolat pamaišome ir lėtai troškiname ant mažos ugnies maždaug gerą pusvalandį (bet ragauti reikia), kol bus švelni, bet nepervirusi konsistencija.
Aromatai
po namus pasklinda puikūs – ir nuo sultinio, ir nuo baravykų.... mmhm...
Baigiant
gaminti, jau nukėlus nuo ugnies, dedame tarkuoto sūrio (parmigiano), smulkintų petražolių ir viską gerai išmaišome.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą