2015 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

riešutinis datulių pyragas su riešutiniais ledais

Jau turbūt ne kartą rašiau kaip labai mėgstu riešutus, o daug įvairių riešutų vienoje vietoje - dar labiau. Šį kartą gaminsiu labai riešutinį gardėsį, kurį gardžiausia valgyti su riešutiniais ledais - beveik savos gamybos. O dar labai mėgstu pyragus, kai jiems pagaminti visai nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus. Tai va, prašom - sveikuoliškas riešutų pyragas kuriam

reikės:
300 g džiovintų datulių,
200 ml kokosų pieno,
150 g migdolų,
150 g lazdynų,
150 g anakardžių,
70 g džiovintų spanguolių,
70 g lazdyno riešutų aliejaus,
70 g migdolų aliejaus,
100 g vanilinių ledų.


Visų riešutų luobeles nulupame ir riešutus paskrudiname keptuvėje kol skaniai užkvimpa.

Į trintuvą supilame migdolus ir sumalame iki rupių miltų, tada po truputį supilame migdolų aliejų ir plakame kol pasidaro "riešutų sviestas".

Pusę riešutų sviesto atidedame į šalį, o į likusią pusę (trintuvę) supilame trečdalį datulių, trečdalį lazdyno riešutų ir trečdalį kokosų pieno, suplakame iki duonos trupinių konsistencijos.
Gautą masę supilame į sviestu išteptos kepimo formą ir suspaudžiame.

Tuomet į trintuvę supilame likusį kokosų pieną, sudedame pusę likusio (atidėto) riešutų sviesto, suberiame spanguoles, likusias datules, riešutus (saujelę riešutų atidedame papuošimui) ir viską susmulkiname.
Gautą masę sudedame į formą ant pirmosios masės ir suspaudžiame.

Kepame 160oC orkaitėje apie 30 min.

Kol kepa, ledus sumaišome su likusiu riešutų sviestu - gausime nuostabaus skonio riešutinius ledus.
Į lėkštę šalia iškepto pyrago dedame šaukštą ledų, o puošiame likusia sauja atidėtų riešutų ir baziliko šakele.
Skanaus! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą