reikės:
3 kiaušinių,
100 g cukraus,
250 g ricotta sūrio,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
230 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
viršutiniam sluoksniui:
5 obuolių,
6 š. kavos likerio,
4 šaukštų rudojo cukraus,
75 g migdolų (ar kitokių riešutų),
saujos migdolų drožlių (papuošimui),
poros šaukštų sviesto.
250 g ricotta sūrio,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
230 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
viršutiniam sluoksniui:
5 obuolių,
6 š. kavos likerio,
4 šaukštų rudojo cukraus,
75 g migdolų (ar kitokių riešutų),
saujos migdolų drožlių (papuošimui),
poros šaukštų sviesto.
Pirmiausiai pasiruošiame viršutinį pyrago sluoksnį: ant nedidelės ugnies svieste pakepiname susmulkintus obuolius, rudąjį cukrų ir kavos likerį apie 10 min, kol išgaruoja skystis, dedame susmulkintus riešutus ir masę atvėsiname.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame iki purumo, įmaišome ricotta sūrį, pilame aliejų ir vėl gerai išmaišome.
Miltus persijojame, išmaišome su kepimo milteliais, druska ir įmaišome į kiaušinių masę.
Tešlą pilame į silikoninę formą, ant viršaus dedame apkeptų obuolių sluoksnį ir migdolų drožles.
Kepame 175oC orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą