Na tai kas kad artėja žiema, nebūtinai reikia valgyti sočiai ir riebiai, galima pasigaminti labai sveiką, maistingą ir gan lengvą vakarienę. Šį kartą mums reikės:
keptų burokėlių,
virtų avinžirnių,
raugintų agurkų,
mažo svogūno,
išspaustos citrinos,
majonezo,
grietinės.
Burokėlius visada naudoju keptus, o ne virtus, jie savyje turi žymiai daugiau burokėlio skonio.
Kepame orkaitėje, nuplovus ir įvyniojus į foliją, apie 1 valandą (dažniausiai juos iškepu kartu, kai kepu kokį kitą patiekalą).
Avinžirnius išsiverdame kaip nurodyta ant pakelio: nuplautus mirkome per naktį šaltame vandenyje, o paskui apie 1 valandą verdame ant lėtos ugnies, bet reikia ragauti, kad nepervirtų.
Burokus, agurkus ir svogūną susmulkiname, krauname avinžirnius, spaudžiame citrinos sultis, dedame majonezo ir grietinės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą