2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos

Na tai kas kad artėja žiema, nebūtinai reikia valgyti sočiai ir riebiai, galima pasigaminti labai sveiką, maistingą ir gan lengvą vakarienę. Šį kartą mums reikės:

keptų burokėlių,
virtų avinžirnių,
raugintų agurkų,
mažo svogūno,
išspaustos citrinos,
majonezo,
grietinės.


Burokėlius visada naudoju keptus, o ne virtus, jie savyje turi žymiai daugiau burokėlio skonio.
Kepame orkaitėje, nuplovus ir įvyniojus į foliją, apie 1 valandą (dažniausiai juos iškepu kartu, kai kepu kokį kitą patiekalą).
Avinžirnius išsiverdame kaip nurodyta ant pakelio: nuplautus mirkome per naktį šaltame vandenyje, o paskui apie 1 valandą verdame ant lėtos ugnies, bet reikia ragauti, kad nepervirtų.
Burokus, agurkus ir svogūną susmulkiname, krauname avinžirnius, spaudžiame citrinos sultis, dedame majonezo ir grietinės.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą