2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

tuno salotos lietuviškai

Šiaip jau tuno salotų nemėgstu, gal todėl kad nelabai mėgstu konservuoto tuno (šviežias - visai kitas reikalas). Bet kadangi jau prasidėjo lietuviški žalėsiai iš mamos daržo ir gavom jų visai nemažą siuntą, su džiaugsmu gaminam įvairiausias salotas, o šiandien, tiek jau to (matyt pristigau fantazijos) valgysim salotas su tunu... Taigi reikės:

įvairiausių žolių iš mamos daržo (šį kartą siuntoje buvo salotų lapų, špinatų, rokolos, ridikėlių lapų, laiškinių svogūnų, krapų),
ridikėlių,
pomidorų ir agurkų (deja, dar iš parduotuvės),
avokado,
konservuoto tuno aliejuje,

padažui:
keleto ančiuvių,
1 a. š. garstyčių,
1 š. majonezo,
1/4 citrinos sulčių,
6 š. šviežio šalto spaudimo alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.


Į lėkštes kiekvienam valgytojui dedame susmulkintas žoles, krauname smulkintas daržoves, o galiausiai konservuotą tuną.
Padažo ingredientus sugrūdame grūstuvėje (galiausiai supilame aliejų), išmaišome ir supilame ant salotų prieš patiekiant.
Labai pavasariška ir gaivu!
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą