2015 m. birželio 30 d., antradienis

salotos su kepta paprika ir brinza

Salotos salotos...
Vasarą, kai pilna visokių žalumynų ir jau pasirodę "tikri" agurkai ir pomidorai, salotų tema improvizuojam beveik kasdiena... Ko daugiau gali reikėti gaiviai vakarienei? Taigi, šįvakar mūsų salotos bus tokios.

reikės:
salotų lapų,
rukolos (gražgarstės),
ridikėlių (nes buvo šaldytuve),
pomidorų,
agurkų,
paprikos,
keletą skiltelių česnako,
brinzos sūrio,

padažui:
alyvų aliejaus,
balzamiko,
citrinos,
medaus,
raudonėlio.


Gaminame iškarto porcijomis - imame tiek lėkščių kiek valgytojų.
Į lėkštes dedame suplėšytas ar kitaip susmulkintas salotas, supjaustytus ridikėlius, pomidorus ir agurkus.
Stambiai supjaustytą papriką su keletu skiltelių česnako pakepiname keptuvėje (alyvų aliejuje) kol suminkštėja, bet neperkepa ir dedame ant viršaus.
Galų gale sudedame brinzą.
Padažo ingredientus sumaišome ir prieš pat valgant pašlakstome salotas.
Šiandien jau įsibėgėjęs vyšnių ir trešnių sezonas, tai keletą užmetame ant viršaus.
Skanaus !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą