2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

avižiniai riešutiniai sausainiai

Mėgstu kepti sausainius, kai nereikia minkyti ir kočioti tešlos, o gamybos procesas labai paprastas. Dažniausiai tokie būna gaminami iš įvairių kruopų, sėklų ar riešutų. Kartais jiems pagaminti net nereikia miltų (dievinu kepinius be miltų) arba įprastus miltus galima pakeisti riešutų miltais, avižų miltais ir panašiai. Vieni iš tokių greitai pagaminamų sausainių yra avižiniai. Priedus sausainiams naudojame įvairiausius - ką tik sugalvojame ir ką turime po ranka: įvairius džiovintus vaisius ar uogas, sėklas, smulkintus riešutus.

Taigi, šį kartą avižiniams sausainiams reikės:
150 g. sviesto,
100 g. rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
120 g. avižinių miltų,
100 g. avižinių dribsnių,
0,5 a.š. kepimo miltelių,
sauja saulėgrąžų,
sauja aguonų,
sauja žemės riešutų,
vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.


Gamyba super paprasta.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Kitame inde suberiame sausus produktus: avižinius dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius, išmaišome.
Į skystą masę suberiame saus ir vėl išmaišome.
Pabaigoje suberiame visus priedus.
Turi gautis gana tiršta lipni ir sunkiai besimaišanti masė.
Iš gautos masės su šaukštu formuojame rutuliukus, dedame į kepimo skardą paliekant tarpus, nes kepant sausainių masė skystės ir plėsis.
Dar galima juos truputį priploti su šakute, kad sausainis būtų vienodo aukščio.
Kepame neaukštoje 170°C temperatūroje beveik pusvalandį kol sausainių kraštai paruduos ir apskrus, o viduriukas dar bus minkštas.
Kai atvės ir sutvirtės išimti iš skardos.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą