Žiauriai paprastos, bet labai geros salotos su mano taip mėgstama antiena.
Reikės:
anties krūtinėlės,
salotų lapų (mixo),
kopūsto (nebūtinai),
kopūsto (nebūtinai),
paprikos,
kriaušės,
parmigiano drožlių,
alyvų aliejaus,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
garstyčių,
pipirų,
druskos.
Antį kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min (pirmiau kepame oda į apačią), kad vidus liktų rausvas (vidaus temparatūra turi būti 55-60°C laipsnių), iškepus išimame ir paliekame keletui minučių pailsėti.
Salotas dedame į lėkštes (tiek porcijų, kiek valgytojų), dedame smulkinto kopūsto, plonomis juostelėmis pjaustytos paprikos, plonai suraikytos kriaušės, parmigiano drožlių.
Padažiui sumaišome alyvų aliejų, balzamiką ir garstyčias, šlakstome ant salotų, beriame druskos, užgrūdame pipirų, ant viršaus dedame pailsėjusią ir supjautytą antį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą