Dar vienas "vieno puodo vakarienės" receptas improvizacijai.
Reikės:
1,5 kg kukurūzinio viščiuko,
4 nedidelių morkų,
2 saliero stiebų,
1 svogūno,
pusės galvos česnako,
pusės pankolio,
brokolio,
paprikos,
4 bulvių,
pusės citrinos,
puodelio sultinio,
taurės balto vyno,
2-3 š. grietinės,
1 š. grūdėtųjų garstyčių,
alyvų aliejaus,
sviesto,
kuokšto čiobrelių,
kuokšto petražolių,
lauro lapų,
pipirų,
druskos.
Vištą suspjautome gabalais, pamarinuojame mėgstamais prieskoniais ir įkaitintame puode, kuriame
gaminsime troškinį, ant aliejaus ir sviesto apkepame vištą iš abiejų pusių
po kelias min kol apskrus visi gabalėliai, išimame.
Į puodą dedame stambiai pjaustytas daržoves: pirmiausiai pakepiname svogūną, paskui salierus, morkas ir visas kitas, dedame vištą, lauro lapus, čiobrelius, pilame vyną, jam nugaravus - sultinį, grietinę, garstyčias, vėliausiai sudedame brokolius.
Viską troškiname ant nedidelės ugnies apie 40 minučių, pabaigoje dedame petražoles.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą