2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

žieminė moliūgų sriuba su apelsinu, česnaku ir čili

Kokia puiki ši "auksinė" sriuba kvepianti Kalėdomis! Nors trintų sriubų nelabai mėgstu (išskyrus gal tik gazpacho ir pomidorinę). Manau, kad trintos sriubos jau "išėjo iš mados", ir tinka nebent vaikams arba bedančiams seneliams. Be to, nemėgtu super-sutrintų ir perkoštų sriubų, jei jau gaminu kokią trintą, tai kad joje vistiek būtų ką pakramtyt. O šiai  moliūgų ir apelsinų sriubai

reikės:
gabalo moliūgo,
keleto šviežių morkų,
svogūno,
stiebo saliero,
čili pipiro,
keleto skiltelių česnako, 
apelsino,
grietinės (arba grietinėlės),
kietojo sūrio,
šviežio alyvų aliejaus,
sviesto,
druskos,
grūstų juodų pipirų,
sultinio.


Alyvų aliejuje ir svieste pakepiname susmulkintą svogūną, salierą ir morką.
Dedame čili pipiro (dėti tiek, kad būtų tik vos vos aštru).
Toliau dedame supjaustytą moliūgą ir už keleto minučių - susmulkintą česnaką. 
Daržoves pasūdome ir papipiriname, gerai apkepiname ir užpilame sultiniu.
Verdame, kol daržovės suminkštėja, tuomet viską sutriname trintuvu iki vientisos masės.
Galiausiai pilame išspaustas apelsino sultis (prieš tai nutarkuojame žievelę - jos taip pat reikės).
Pilame grietinę ar grietinėlę (aš grietinėlės beveik niekur nenaudoju, tai dedu grietinės).
Dar kartą viską užverdame.
Į lėkštę pilame sriubą, patarkuojame kietojo sūrio, uždedame apelsino žievelės.
Mhmmm.... Skanaus!


2 komentarai: